Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Min inspirasjon

Jeg begynte nokså tidlig med min musikalske karriere, og startet å spille euphonium i Skjetten jente-og guttekorps. Musikk ble min virkelig store lidenskap, og det svært gode miljøet i skolekorpset hadde stor betydning for min videre musikalske utvikling. Jeg har mange flotte musikalske opplevelser fra denne tiden, vant ulike konkurranser og prøvespill, samt NM for solister i 1987.

Tiden etterpå bød på mange spennende oppdrag, urfremføringer av originale verk for euphonium og ikke minst flere engasjementer i det profesjonelle musikklivet. 

Jeg har vært svært heldig og fått være med på mange innspillinger med de beste orkestrene i både Norge og Sverige, under svært anerkjente dirigenter. Jeg har fått spille det meste av musikken som er komponert for euphonium og orkester, samt mye av orkesterrepertoaret for trombone, tenorhorn, basstrompet og ventilbasun.

Som student ved Norges Musikkhøgskole (NMH) hadde jeg professor Harry Kvebæk som min instrumentallærer. Han har uten tvil hatt stor betydning for min utvikling som både musiker og pedagog. Allerede i studietiden fikk jeg jobb som instrumentallærer ved NMH og ble dermed både student og lærer på samme tid. 

Jeg har alltid vært opptatt av helheten i musikken; forsøkt å tydeliggjøre de musikalske høydepunktene, finne sammenhengen og de naturlige linjene. Det samme har vært utgangspunktet for min bokserie «Jeg er Musikk». Bøkene handler om å «pirre» vår musikalske nysgjerrighet, det å få jobbe med mange forskjellige uttrykk og musikalske kontraster. Det handler om å følge din egen intuisjon og bruke den musikken du allerede har i deg!

Et av mange musikalske høydepunkt, var å få spille med Oslo Filharmonien på festivalen BBC Proms i Royal Albert Hall i London. Orkesteret fikk en svært god medieomtale av «Ein Heldenleben», komponert av Richard Strauss. Mitt samspill med tubaisten ble spesielt trukket frem, noe som var en veldig flott opplevelse for min egen del. Ved siden av å undervise, har jeg ofte hatt dommeroppdrag i konkurranser arrangert av Norges Musikkorpsforbund.

Jeg bidrar også mye som sensor i høgskolemiljøet. I perioden 1990-2014 hadde jeg faste ansettelser på euphonium i Forsvarets Distriktsmusikkorps Østlandet, Det Norske Blåseensemble og i Luftforsvarets Musikkorps.

Fra 2014 bestemte jeg meg for å satse videre som frilansmusiker og er nå aktiv med engasjementer i hele kulturlivet. Jeg øver jevnt og trutt, og studerer blant annet improvisasjon med fagottisten Paul Hanson i USA. Jeg har fine dager i mitt eget lydstudio, der jeg også er opptatt med arrangering og komponering.

Håper du har latt deg inspirere. Ta gjerne kontakt for større eller mindre oppdrag!

Hans Andreas Kjølberg

Del denne siden med andre!

Logg inn